Fortuna Sittard en Telstar nieuw in Eredivisie Vrouwen

Fortuna Sittard en Telstar nieuw in Eredivisie Vrouwen ANP

Fortuna Sittard en Telstar treden komend seizoen toe tot de Eredivisie van de vrouwen. De hoogste competitie komt daarmee op elf clubs. Twaalf is nog altijd het ideale scenario.

"We hebben altijd gezegd dat we streven naar een Eredivisie Vrouwen met twaalf kwalitatief goede clubs", zegt Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. "In de visie van de KNVB is dat de ideale grootte voor het beschikbare voetbaltalent in Nederland, om een geschikt aantal wedstrijden te spelen en om door te groeien naar de Europese top. Met de komst van Fortuna Sittard en Telstar zijn we een stuk dichter bij ons streven naar dit ideale competitieformat."

Voorbereiding

Telstar bereidt zich al jaren voor op deelname aan de Eredivisie en neemt sinds het seizoen 2020/’21 deel aan de beloftencompetitie. Met Fortuna Sittard is er voor het eerst sinds jaren weer een Limburgse club vertegenwoordigd op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal.

Beide clubs hebben het zogeheten ‘commerciële convenant’ ondertekend, waarmee de clubs en de KNVB de handen ineen hebben geslagen om samen de commerciële en maatschappelijke waarde van de Eredivisie Vrouwen verder te vergroten.

De negen clubs die nu de Eredivisie vormen zijn: FC Twente, Ajax, PSV, Feyenoord, PEC Zwolle, ADO Den Haag, VV Alkmaar, sc Heerenveen en Excelsior.

Nieuws

menu