Formule 1-coureur Nyck de Vries met oude AlphaTauri in actie op circuit Imola

Nyck de Vries tijdens zijn debuut in de Formule 1 op het Italiaanse circuit van Monza, afgelopen september. FOTO ANP/REMKO DE WAAL

Nyck de Vries uit Uitwellingerga heeft woensdag wat testkilometers gemaakt als voorbereiding op zijn debuut als vaste autocoureur in de Formule 1. De 27-jarige Fries reed op het circuit van Imola in een oudere versie van de AlphaTauri. Het Italiaanse team gaf een korte video vrij op Twitter.

De Vries was al jaren in beeld bij de Formule 1, maar hij had nooit echt zicht op een wedstrijdzitje. Tot in september vorig jaar bij de Grote Prijs van Italië in Monza, toen hij mocht invallen bij het team van Williams als vervanger van de zieke Alexander Albon. De Nederlander maakte grote indruk door meteen in zijn eerste grand prix in de punten te rijden. Hij eindigde als negende.

Het leidde tot een contract bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull, de stal van wereldkampioen Max Verstappen. Hij zal tussen 23 en 25 februari bij de testraces in Bahrein voor het eerst kennismaken met de auto die AlphaTauri voor 2023 heeft gebouwd. Die auto wordt op 11 februari onthuld in New York.

Nieuws

menu