'Foeilelijke' overwinning bezorgt VC Sneek plaats in kampioensgroep (met samenvatting en interviews)

Het was nog even peentjes zweten, maar de volleybalsters van VC Sneek hebben zich zaterdagavond weten te plaatsen voor de kampioensgroep. Daarin strijden vier clubs om de landstitel.

In de lege Sneker sporthal won de equipe van trainer-coach Jeffrey Scharbaai de derde thuiswedstrijd in acht dagen. Dat had tegen Talentteam heel wat voeten in de aarde: 3-2 (25-17, 27-29, 25-13, 19-25 en 15-12).

In de vijfde set kreeg Avital Selinger - coach van de gasten en tevens bondscoach van de Oranje-vrouwen - op de stand 12-11 een rode kaart wegens commentaar op de arbitrage. Dat leverde Sneek een extra punt op, dat de zeer wisselvallig spelende ploeg heel goed kon gebruiken.

VC Sneek besloot de halve competitie (8 duels) met de zesde overwinning, waardoor de eindscore op 15 punten kwam. VC Zwolle behaalde hetzelfde aantal punten, maar kreeg één set meer tegen dan Sneek. Daardoor staat Sneek nu derde en Zwolle vierde. De Overijsselse ploeg kan zondagmiddag nog worden achterhaald door Eurosped. Net als Sneek zijn Apollo en Sliedrecht al zeker van de play-offs.

,,Dit was een foeilelijke overwinning, maar gelukkig tellen die ook’’, sprak Scharbaai. ,,Het eerste doel is nu bereikt en daarmee mogen we de handen dichtknijpen.’’

Als Sneek de derde plaats behoudt, begint de ploeg met 1 punt aan de strijd in de kampioensgroep, die gaat over een hele competitie. Apollo krijgt als zekere koploper 3 punten, Sliedrecht begint met 2.

,,Die clubs zijn zwaar favoriet, maar zo’n serie is geheel op zichzelf staand en er kan veel gebeuren. We eindigen in de competitie 6 punten achter Apollo en de achterstand is nu ineens te overzien’’, aldus Scharbaai, die libero Geldou de Boer zag uitblinken. ,,Maar feit is wel dat het beter zal moeten dan vandaag. Dit was bij vlagen ver onder ons basisniveau.’’

De zes duels in de kampioensgroep worden allen in maart gespeeld. Daarna volgt in het eerste weekeinde van april (Pasen) de ingekorte strijd om de nationale beker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Volleybal
VC Sneek
Video