Flyers weet kansen nu wel af te maken. Ploeg van Mike Nason rekent eenvoudig af met Eaters

Pippo Limnell Finocchiaro van Unis Flyers.

Pippo Limnell Finocchiaro van Unis Flyers. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

UNIS Flyers rekende woensdagavond eenvoudig af met Eaters Limburg. In Thialf werd het inhaalduel in de BeNe-League met 7-1 (3-0, 2-1, 2-0) gewonnen.

Coach Mike Nason hield zondag direct na de 3-1 nederlaag tegen koploper Bulldogs Luik een indringend betoog. Hij verweet zijn ploeg voor de goal van Luik te weinig agressie. ,,De spelers willen geen pijn lijden om de kansen uit rebounds te benutten’‘, was zijn conclusie.

De Heerenveense ijshockeyers bleken goed geluisterd te hebben. Al in de eerste periode beslisten de mannen van Nason het duel. Henri Ruotsalainen opende vlot de score, waarna Pippo Limnell Finocchiaro (in powerplay) en Viktor Nordemann de geruststellende 3-0 tussenstand aan het einde van de eerste periode op het scorebord zetten.

Mike Collard tekende voor de 4-0, waarna Geleen tegenscoorde. Limnell was daarna wederom in powerplay succesvol. Topschutter Ruotsalainen was vervolgens in de slotperiode nog twee keer doeltreffend.

‘De ploeg heeft de kritiek goed opgepikt’

,,Een goede overwinning waarin we het vooral voor de goal van de tegenstander wel goed deden’’, sprak Nason. ,,Een compliment dus voor de ploeg, dat ze de kritiek goed opgepikt hebben.’’

Door de zege heroverde Flyers de derde plek in de ranglijst. Zaterdag spelen de Heerenveners weer thuis. Chiefs Leuven is dan te gast.