Flyers pakt in overtime overwinning op Luik

Trevor Hunt (r) in actie namens Flyers. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Dankzij een doelpunt van verdediger Frits Doop won UNIS Flyers zondagavond in overtime van Luik Bulldogs. Na de reguliere speeltijd stond er 2-2 (0-0, 1-1, 1-1) op het scorebord in Thialf. Met de zege nestelden de Heerenveners zich in de top van de BeNe-League.

Voor Flyers was het treffen met Luik, ongeslagen koploper in die BeNe-League, een test. De Belgische ploeg, vorig jaar nog de mindere van Flyers in de finaleserie om de BeNe-league trofee, is op papier de beste ploeg van de Belgisch-Nederlandse competitie. Luik versterkte de selectie zelfs, vond Mike Nason. De Flyers-coach moest zijn ploeg behoorlijk vernieuwen. Toch kwam underdog Flyers na een doelpuntloze eerste periode in het tweede bedrijf op voorsprong. Lars den Edel maakte de 1-0. Nadat Luik via Michael Distate weer langszij was gekomen, leek Henri Ruotsalainen Flyers de winst te bezorgen. Bryan Henry maakte toch nog 2-2, waardoor de extra tijd nodig was om het topduel te beslissen. Daarin werd Frits Doop al na 39 seconden matchwinner voor de Heerenveeners.

Zaterdag ontvangt Flyers Eaters Geleen. Dit is zowel een wedstrijd voor de BeNe-League als de vaderlandse bekercompetitie.

Nieuws

menu