Flyers hofleverancier van Jong Oranje, drie duels verplaatst vanwege WK

Lennart Vosmer Foto: Dijks Media

De ijshockeyers van UNIS Flyers spelen dit kalenderjaar nog maar één wedstrijd. Drie duels zijn uitgesteld vanwege het WK van Jong Oranje.

De Heerenveense ijshockeyclub levert zes spelers aan het team van interim-bondscoach Wil Zwarthoed van de U-20. Flyers is daarmee hofleverancier.

De verdedigers Frits Doop – assistent-captain van Jong Oranje – en Wesley de Bruin, alsmede de aanvallers Mike Collard, Lennart Vosmer, Tom Speel en Dave van den Bos vertrekken zaterdagochtend naar Litouwen, waar van zondag 11 tot en met zaterdag 17 december het WK divisie IIA wordt gespeeld in de stad Kaunas.

Aangezien Flyers niet kan beschikken over deze spelers zijn de competitiewedstrijden voor komend weekeinde en het weekeinde daarop verplaatst. Flyers speelt dit kalenderjaar alleen nog op 23 december, thuis tegen Eaters Geleen.

Gemengde gevoelens over verplaatsingen

Coach Mike Nason heeft gemengde gevoelens over de verplaatsingen. ,,Natuurlijk kunnen we niet spelen als al deze jongens ontbreken. Aan de andere kant verliest een groot deel van de selectie wel het ritme door deze lange onderbreking.’’

Zoals het nu lijkt hebben de Heerenveners ook na 23 december weer een break van twee weken. Pas op 7 januari staat een thuiswedstrijd in de Inter Regio Cup tegen de Duitse club EHC Neuwied op de agenda.

,,Vorig seizoen hebben we in dezelfde periode ook weinig wedstrijden gespeeld, maar wel veel getraind’’, herinnert Nason zich. ,,Daar hebben we wel de basis gelegd voor de eindzege in de BeNe-League.’’

Nieuws

menu