Flyers gaat in halve finale op herhaling

Trevor Hunt van Flyers neemt het Leuvense doel onder vuur.

Trevor Hunt van Flyers neemt het Leuvense doel onder vuur. Foto: ProNews Producties

Zoals verwacht plaatste UNIS Flyers zich zonder problemen voor de halve finale van de play offs. Chiefs Leuven werd door zeges op zaterdag (6-1) en zondag (1-4) opzij gezet. Den Haag is de volgende horde.

Het seizoen 2022-23 begint steeds meer gelijkenissen te vertonen met dat van vorig speeljaar. Toen verloor Flyers zowel de bekerfinale als de strijd om de landstitel van Hijs Hokij Den Haag.

Blauwdruk aanhouden

Vervolgens was die aartsrivaal de opponent in de halve finale van de Bene-League play-offs. Als Flyers de blauwdruk aanhoudt, dan worden de Hagenezen ook komend weekeinde uit de finale gehouden. Want daar slaagden de mannen van coach Mike Nason vorig jaar in om vervolgens de eindstrijd van Bulldogs Luik te winnen.

Maar zover is het nog lang niet. Toch was dat scenario voor Nason het belangrijkste wapen om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Vorige week werd de finale om de landstitel in een vol Thialf ondermaats gespeeld, met een pijnlijke 3-1 nederlaag als gevolg. ,,Het kostte ons wel een paar dagen om dat verlies te accepteren’’, zei Nason.

Ander verhaal

Tot zijn opluchting zette Flyers Leuven simpel aan de kant. Zaterdag in Thialf met een 6-1 (2-0, 2-1, 2-0) zege. Een dag later werd de halve finale in Leuven bereikt door een tweede winst; 1-4 (0-1, 0-1, 1-2).

,,We hebben een goed herstel laten zien. Den Haag is nu natuurlijk een ander verhaal. Zij hebben thuisvoordeel, maar dat hadden ze vorig jaar ook. Daar houden we ons aan vast’’, aldus Nason, die vrijdag met zijn team afreist naar de Hofstad voor het eerste treffen in de best of three-serie.