Flyers doet goede zaken met zege in bekerduel

Foto: ANP

UNIS Flyers ontdeed zich vrijdagavond op eenvoudige wijze van Zoetermeer Panters. In Thialf werd het 8-1 (4-0, 1-1, 3-0) voor de Heerenveense ijshockeyers.

Het bekerduel, ook geldend voor de BeNe-League, was al na twintig minuten beslist. Flyers stapte na de eerste periode met een 4-0 voorsprong van het ijs. Henri Ruotsalainen, Jasper Nordemann, Justin van Baarsen en Lennart Vosmer scoorden voor de ploeg van coach Mike Nason.

In de tweede periode nam Flyers begrijpelijk wat gas terug. Nadat Zoetermeer de 4-1 gemaakt had, wist ook Roope Nikkilä het net te vinden.

In de laatste periode werkte Flyers nog wat aan het doelsaldo, dat wellicht in zowel de bekercompetitie als de BeNe-League nog belangrijk kan worden. Ruotsalainen en Jasper Nordemann maakte beiden hun tweede van de avond. Mike Collard bracht de stand op 8-1waarna Ruotsalainen tekende voor het slotakkoord.

Met de winst deed Flyers zowel in de BeNe-League, waarin het tweede staat en vanavond in en tegen Luik de koppositie kan veroveren, als in de bekercompetitie goede zaken. In die laatste competitie staat Flyers op kop, maar is afhankelijk van de resterende resultaten van Den Haag en Geleen of het in de halve finale thuisvoordeel gaat hebben.

Nieuws

menu