Flyers begint bekertoernooi met overwinning in Thialf

Een van de laatste beelden uit Thialf, van voor de coronacrisis. 1 maart 2020, de ijshockeyers van Unis Flyers vieren het kampioenschap. Foto Henk Jan Dijks

Unis Flyers is het nieuwe ijshockeyjaar met een zege begonnen. In het bekertoernooi troefden de Heerenveners in het eigen Thialf Den Haag af: 2-1.

Dat betekent trouwens niet dat Den Haag is uitgeschakeld. Het bekertoernooi betreft een competitie tussen de vier Nederlandse clubs in de eredivisie. Zondag speelt de ploeg van coach Mike Nason in Geleen de tweede van in totaal zes bekerduels.

Noodgedwongen einde

Voor ruim 1000 toeschouwers keerde Flyers na maar liefst 19 maanden terug op het ijs. Door de coronapandemie moest in maart 2020 noodgedwongen een einde worden gemaakt aan de jaargang 2019-2020. Het vorige seizoen werd helemaal afgelast.

In Thialf was Flyers in de eerste periode niet opgewassen tegen de Hagenaars, gecoacht door oud Flyers-coach Chris Eimers.
Den Haag-aanvaller Levi Boer zette de gasten toen op 0-1.

In de tweede periode kwam Flyers sterk terug. Door een powerplaygoal van captain Trevor Hunt werd het 1-1.

Finse aanwinst

In de derde ging het nog beter met de thuisclub. Vooral in de penaltykilling stond Flyers zijn mannetje. Tot drie keer toe wist Den Haag niet te profiteren van een overtalsituatie.

De Finse aanwinst Riku Pitkānen maakte de winnende goal (2-1). Dat was bijzonder, omdat de student zich pas vrijdag bij de selectie had gevoegd. In de laatste minuut haalde Eimers zijn goalie nog van het ijs, maar ook deze man-meer-situatie overleefde Heerenveen.

Nieuws

Meest gelezen