Gedroomde finale bij de 44ste Frouljus PC

FOTO AISE VAN BEETS

De Frouljus PC in Weidum heeft de gedroomde finale. Nadat eerst Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest zich al voor de finale hadden geplaatst, wonnen ook Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra de tweede omloop.

Tuinenga c.s. wonnen de tweede omloop van Wybrig Bakker, Corrie Kroondijk en Fiera de Vries. Op 5-5 6-2 raakte Bakker met haar opslag het touw. 

Cadeau kregen de favorieten het niet. Ze gingen zelfs door het oog van de naald. Bij een 5-4 en 6-6 voorsprong mikte Bakker haar opslag net over het perk heen. ,,We dachten dat we ‘m hadden’’, zei De Vries. ,,Het was centimeterwerk.’’

De jonkies kwamen vlot 2-0 achter, maar stonden net zo snel weer op 2-2. Ook de 3-2 en 4-3 achterstand werd weer goedgemaakt door het onbevreesde partuur van Bakker. Toen het alsnog 5-5 werd, gaf de routine van het partuur van Tuinenga toch de doorslag.

Lees ook | Outsiders sneuvelen al in eerste omloop bij Frouljus PC

Tuinenga sloot haar vorige vier finales als winnaar af, Van der Leest was in drie van haar zes finales de sterkste. Bakkers beste prestatie was de tweede prijs.

Net als het partuur van Ilse Tuinenga moesten de andere favorieten diep gaan om het finaleplekje te halen. Pas in het elfde en laatste eerst trokken Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra de halve finale naar zich toe.  

Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma trokken brutaal het initiatief naar zich toe. Ze kwamen met 2-0, 4-2 en 5-4 voor en hadden de wedstrijd in handen. Toch richtten Sijbrandij cs zich op en op 5-5 en 6-4 plaatste Scheepstra de beslissende zitbal.

Volg hier live de frouljus PC in Weidum

Nieuws

menu