Fietsen van Australische wielerploeg gestolen in Ardèche

Fietsen van Australische wielerploeg gestolen in Ardèche ANP

Een nachtmerrie, zo noemt de Australische wielerploeg BikeExchange het. Voorafgaand aan de vijfde etappe van de Ronde van de Ardèche voor vrouwen bleken de fietsen van de wielrensters gestolen. "De ergste nachtmerrie van elke rijder: gestolen fietsen", schreef Team BikeExchange op Twitter. Met hulp van andere teams konden de rensters van de Australische formatie toch allemaal op een fiets stappen.

"Je hoopt dat zoiets nooit gebeurt", zei ploegleider Alejandro Gonzales-Tablas. "We zijn trots hoe onze rensters met de situatie zijn omgegaan. We bedanken de teams die ervoor hebben gezorgd dat we toch aan de start konden staan en deze koers konden vervolgen." Onder meer de Nederlandse ploeg Liv Racing, Trek-Segafredo en Movistar leenden fietsen uit aan BikeExchange.

De Spaanse wielrenster Ane Santesteban eindigde in de bergetappe als zesde en behield zo de tweede plaats in het algemeen klassement, op 9 seconden van de Amerikaanse Leah Thomas. Zij reed wel op een 'eigen' Bianchi-fiets, die door de mechaniekers van BikeExchange op het laatste moment rijklaar was gemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport