Feyenoorder Fer: mooiste is dat ik dat shirt weer mag aandoen

Feyenoorder Fer: mooiste is dat ik dat shirt weer mag aandoen

Feyenoorder Fer: mooiste is dat ik dat shirt weer mag aandoen ANP

De trainingen bij Feyenoord zijn weer begonnen en voor de doorgewinterde profs is welhaast een droom in vervulling gegaan; ze staan weer op het veld. "Ik heb er ongelooflijk veel zin in", zegt Leroy Fer opgelucht. "Maar het mooiste is dat ik straks bij de eerste oefenwedstrijd weer dat shirt mag aantrekken."

Na een indrukwekkende 'inhaalrace’ onder leiding van de 'nieuwe’ trainer Dick Advocaat rukte Feyenoord op vanuit de achterhoede naar de derde plaats. Bovendien plaatste de clubs zich voor de bekerfinale. Door corona was ineens alles voorbij. Fer kijkt niet alleen in teleurstelling achterom. "Het ging om de gezondheid van iedereen. Dan is de keuze niet moeilijk. We moesten het loslaten."

Jammer was het wel. Een beetje vreemd gevoel bekroop hem toen hij zag dat in de meeste omringende landen na verloop van tijd weer werd gevoetbald. "Misschien hadden we kampioen kunnen worden", zegt Fer nu, zonder zich rijk te rekenen. "We moesten nog tegen de twee clubs die boven ons stonden, Ajax en AZ. Maar het verschil was zes punten. Zij hadden naast tegen ons nog een keer moeten verliezen, wij hadden geen fout mogen maken."

Zonder voetbal

Wat volgde was een lange periode zonder voetbal. Fer: "Dat was moeilijk. Natuurlijk is het altijd prettig even vakantie te hebben, maar dat hebben we anders ook wel. We konden even afstand nemen, dat heeft ook wel voordelen. Maar eerlijk gezegd miste ik de spanning, de druk. Ik voel me goed onder die omstandigheden. Dat hoort er allemaal bij voor een profvoetballer."

Er waren ook dingen die hem gelukkig maakten in deze periode. "Mijn vriendin is in verwachting en in oktober hopen we een dochter te krijgen. Daar zijn we ongelooflijk blij mee en dat hielp mij enorm om mijn zorgen over de voetballoze periode opzij te zetten. Bovendien zijn we nog twee keer op vakantie geweest en hebben we de familie kunnen zien. Dat zijn allemaal mooie dingen."

Nu het veld weer op. "We moeten proberen de prestaties van de laatste maanden dat we nog speelden voort te zetten. Gelukkig zijn de meeste 'sterkhouders’ gebleven en hebben we er een paar goede talenten bij gekregen. Ik heb er veel vertrouwen in, al blijft het natuurlijk afwachten hoe iedereen uit deze periode komt. Maar het ziet er allemaal heel goed uit en de stemming is zeer positief. We hopen allemaal op een heel mooi seizoen. Laten we dat samen gaan afdwingen."