Feyenoord zonder Diemers en Nieuwkoop, Bijlow twijfelgeval

Feyenoord zonder Diemers en Nieuwkoop, Bijlow twijfelgeval ANP

Feyenoord strijdt zondag in Eindhoven tegen PSV voor de laatste kans op de tweede plek, die goed is voor deelname aan de voorronde van de Champions League. Dat zei trainer Dick Advocaat tijdens zijn vooruitblik in De Kuip. "Als we niet winnen, is dat voorbij", erkende de Haagse voetbalveteraan.

Feyenoord staat nu op de vijfde plek, met 8 punten minder dan nummer 2 PSV. Dat gat is al vrij groot, maar volgens Advocaat nog wel overbrugbaar. "Want als wij zondag winnen, worden de andere ploegen ook nerveus. Dit wordt een moeilijke wedstrijd, maar ook een heel interessante wedstrijd. Ik ben heel benieuwd wat het elftal gaat zetten tegenover het systeem dat PSV hanteert. We zullen ons toch een beetje moeten aanpassen. Maar PSV is ook een tegenstander die ons wel ligt. Dat hebben we de laatste jaren wel bewezen. Dus waarom zondag ook niet?"

Advocaat kan in Eindhoven niet beschikken over verdediger Bart Nieuwkoop en middenvelder Mark Diemers. Beiden zijn geblesseerd. Doelman Justin Bijlow vormt nog een twijfelgeval. De eerste keeper van Feyenoord stond enkele maanden aan de kant vanwege een voetblessure. Hij maakte vorige maand zijn rentree, maar miste daarna al weer een aantal duels vanwege fysieke problemen.

Nieuws

menu