Feyenoord wint oefenduel met Sparta: 3-0

Feyenoord wint oefenduel met Sparta: 3-0 ANP

In een snikhete Kuip heeft Feyenoord het seizoen geopend met een oefenzege op Sparta Rotterdam (3-0). Robert Bozenik (2) en Crysencio Summerville tekenden voor de doelpunten.

De zo'n 3000 aanwezige supporters hielden zich over het algemeen aan de regels voor voetbal in coronatijd. Ze vierden de doelpunten ingetogen en droegen mondkapjes. Ze onthielden zich van spreekkoren, zongen geen clubliederen en bewaarden afstand waar dat nodig was.

Feyenoord startte met talenten als Marouan Azarkan, Jordy Wehrmann, Crysencio Summerville, Lutsharel Geertruida en Wouter Burger. De licht geblesseerde doelman Justin Bijlow ontbrak nog bij Feyenoord, net zoals de gekwetste Steven Berghuis (luchtwegen), Tyrell Malacia (heup) en Luis Sinisterra (knie). De aangetrokken Christian Conteh was ook nog niet van de partij. De Duitser is pas net in het bezit van een werkvergunning.

Afgemeten voorzet

Feyenoord leidde na 23 minuten al met 3-0. Róbert Bozeník verzilverde een afgemeten voorzet van Ridgeciano Haps en profiteerde even later van een blunder in de defensie van Sparta. De handige Crysencio Summerville tekende voor de 3-0.

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord wisselde maar liefst negen spelers in de rust. Mark Diemers en Bryan Linssen, overgekomen van Fortuna Sittard en Vitesse, maakten hun debuut. Met hen heeft de 72-jarige coach van Feyenoord meer opties dan in het vorige seizoen. Ook Nicolai Jörgensen, Orkun Kökçü en Jens Toornstra verschenen op het veld. Met een bijna compleet nieuw elftal kwam Feyenoord na rust niet meer tot scoren.

Ook trainer Henk Fraser van Sparta wisselde er vrolijk op los. Hij zag zijn ploeg vorige week nog een oefenduel met TOP Oss winnen (3-1). Tegen Feyenoord was Sparta kansloos. Smetje op de zege van Feyenoord was het uitvallen van Summerville en Sven van Beek. Ze verlieten met nog onbekende blessures het veld.

Nieuws

menu