Feyenoord verliest van HSV

Feyenoord verliest van HSV ANP

Feyenoord heeft op een toernooi in Kufstein een nederlaag geleden. In de Oostenrijkse plaats was Hamburger SV te sterk voor de formatie van coach Dick Advocaat. De club uit de tweede Bundesliga van Duitsland won met 1-0.

Onder anderen via Bryan Linssen en Nicolai Jørgensen kregen de Rotterdammers voor rust aardige kansen. Kort na rust echter scoorde HSV, via de voet van Daniel Wintzheimer.

Steven Berghuis stond voor de eerste keer in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de basis bij Feyenoord. Berghuis, net hersteld van een luchtweginfectie, speelde tot dusver alleen een half uur mee tegen MSV Duisburg. Hij was nu meteen weer aanvoerder.

Ook Ridgeciano Haps deed na korte afwezigheid weer mee. Hij werd in de rust vervangen. Kort na de tegentreffer wisselde Advocaat nog een groot deel van zijn spelers, onder wie Berghuis.

Eerder op het toernooi in Kufstein speelde Feyenoord gelijk tegen Arminia Bielefeld (0-0). Daarvoor wonnen de Rotterdammers op een oefentoernooi in Duisburg van Borussia Dortmund en MSV Duisburg. De formatie van Advocaat versloeg in de voorbereiding ook al Sparta en speelde gelijk tegen FC Twente.

Nieuws

menu