Feyenoord speelt ook gelijk tegen RKC

Feyenoord speelt ook gelijk tegen RKC ANP

Feyenoord is het winnen even verleerd. Het elftal van trainer Dick Advocaat moest ook in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk genoegen nemen met een gelijkspel (2-2), na onbesliste duels eerder deze week met Sparta (1-1) en Dinamo Zagreb in de Europa League (0-0).

Feyenoord is nu wel een jaar ongeslagen in in de eredivisie. De laatste nederlaag dateert van 27 oktober vorig jaar tegen Ajax (4-0). Voor trainer Dick Advocaat was dat geen feestje waard. Hij zag zijn zijn ploeg niet alleen punten verspelen tegen een degradatiekandidaat. João Carlos Teixeira en de ingevallen Nicolai Jørgensen vielen geblesseerd uit in Brabant.

Feyenoord was zonder goed te spelen logischerwijs iets sterker dan de thuisploeg uit Waalwijk, die vorig seizoen zo goed als zeker gedegradeerd was als het coronavirus niet was uitgebroken. Veruit de meeste doelpogingen van de formatie uit Rotterdam eindigden echter over en naast het doel van Kostas Lamprou. De Griekse keeper hoefde zich voor rust slechts eenmaal te strekken, toen Ridgeciano Haps dichtbij een treffer leek.

Trainer Advocaat koos voor de basisformatie die donderdag gelijkspeelde bij Dinamo Zagreb. Vlak voor rust moest hij al Jørgensen brengen. Teixeira, de afgelopen wedstrijden een van de smaakmakers van Feyenoord, greep naar een hamstring en vroeg om een wissel. Ook de spelers van Feyenoord hebben last van een overvol speelschema. Leroy Fer en Róbert Bozeník haakten de afgelopen weken ook al geblesseerd af.

Feyenoord speelde voor rust met heel veel spelers die de bal graag in hun voeten willen hebben. Waarschijnlijk daarom wisselde Advocaat na rust Bryan Linssen voor Luciano Narsingh, in een poging iets meer diepte in het aanvalsspel te brengen. De vleugelspeler stond nog geen vijf minuten op het veld of Cyril Ngonge schoot RKC prachtig op voorsprong. Het schot van de Belg was zelfs te machtig voor Justin Bijlow, de man in vorm in het doel van Feyenoord.

Jørgensen bracht Feyenoord na ruim een uur op gelijke hoogte. Het was meteen de laatste actie van de Deen, die zich met een liesblessure moest laten vervangen. Aan de lijdensweg van de spits komt maar geen einde.

Feyenoord drong aan na de gelijkmaker, maar het was RKC dat scoorde. Ola John, oud-voetballer van clubs als FC Twente, Benfica, Wolverhampton Wanderers en HSV, mocht juichen. Feyenoord kwam in de slotfase niet verder meer dan een gelijkmaker van Haps.

Nieuws

menu