Feyenoord maatje te groot voor Aris

Jean-Victor Mukama (links) in overleg met Aris-coach Ferried Naciri. FOTO HENK JAN DIJKS

Aris Leeuwarden weet na twee competitiewedstrijden waar het staat. Gastheer Feyenoord maakte vanavond korte metten met de Leeuwarders: 82-56.

Het eerste duel van dit verkorte coronaseizoen in de Dutch Basketball League was nog een simpele klus geweest. Zaterdag werd in Den Haag The Hague Royals gedecideerd opgerold. Aris overkwam donderdagavond in Rotterdam hetzelfde. De Leeuwarders dachten na het eerste kwart nog even dat ze thuisclub konden bijbenen (15-15), maar daar bleek kort voor het einde van het tweede kwart geen enkele sprake meer van: 34-24.

Ook in het derde kwart was de ploeg van coach Ferried Naciri kansloos, de Rotterdammers namen toen definitief afstand. Het vierde kwart moet als een pak slaag hebben aangevoeld voor Aris, Feyenoord maakte toen liefst 25 punten. Bovendien stond de verdediging van de gastheren als een huis.

Clubtopscorer Craig Osaikhwuwuomwan raakte pas relatief laat op schot. Halverwege legde hij de eerste punten in het net, hij kwam uiteindelijk tot 16 punten.

Zaterdag speelt Aris voor het eerst thuis, om 20.00 uur tegen Almere. Het duel is live te volgen op lc.nl.

Nieuws

menu