Ferry de Haan wil geen huilverhaal ophangen over nieuwe spits en hoopt op groen licht bij NAC Breda over Thom Haye

Ferry de Haan, technisch manager van SC Heerenveen. FOTO ANP

Volgens Ferry de Haan is SC Heerenveen met een aantal spitsen in de eindfase beland van de onderhandelingen. Ondertussen hoopt de technisch manager op een spoedig akkoord met NAC Breda over middenvelder Thom Haye.

Heerenveen sprak de voorbije weken, net als in de zomer, met meerdere centrumaanvallers. De transferwindow is nog tot en met 31 januari geopend. ,,Met een aantal kandidaten zijn we nu in de eindfase beland”, aldus De Haan. ,,Het frustrerende is dat we momenteel niet alles in eigen hand hebben, door andere opties van een speler of keuzes die clubs maken. Ik wil geen huilverhaal ophangen, maar soms vinden er bijvoorbeeld veranderingen plaats bij clubs waardoor de zaak er opeens heel anders uitziet. We hebben de voorbije weken weleens gedacht: nu zijn we écht dichtbij, we gaan deze transfer straks sluiten. Vervolgens kwamen we alsnog van een koude kermis thuis.”

Parallel aan de ontwikkelingen in de spitspositie hoopt De Haan deze maand Thom Haye te contracteren. De clubs onderhandelen nog over de transfersom van de 26-jarige middenvelder, die op zijn beurt graag naar het Abe Lenstra-stadion komt. ,,We zijn op een constructieve manier in gesprek met NAC”, aldus De Haan. ,,Wij zien Thom graag naar Heerenveen komen. Hij is voor ons een zeer interessante speler.”

Wat betreft eventuele uitgaande transfers is De Haan kort. Momenteel heeft zich nog geen club concreet voor een speler van Heerenveen gemeld.

Nieuws

menu