Fenerbahçe beboet vanwege scanderen naam Poetin in duel met Kiev

Fenerbahçe beboet vanwege scanderen naam Poetin in duel met Kiev ANP

De Europese voetbalbond UEFA heeft Fenerbahçe een boete van 50.000 euro opgelegd voor het scanderen van de naam van de Russische president Vladimir Poetin tijdens het Champions League-duel met Dinamo Kiev. De Turkse club moet daarnaast bij de volgende Europese thuiswedstrijd een tribune met 5000 zitplaatsen sluiten.

Fenerbahçe werd op 27 juli in de tweede voorronde van de Champions League op eigen terrein uitgeschakeld door Kiev. Toen Vitaliy Buyalski in de 57e minuut de 0-1 scoorde, begonnen Turkse fans de naam van de Russische president te scanderen. Fenerbahçe sleepte nog verlengingen uit de brand, maar verloor daarin met 1-2. De eerste wedstrijd was in 0-0 geëindigd.

De Turkse club wordt bestraft voor "het gooien van objecten en voor het brengen van een aanstootgevende boodschap door provocerende, ongepaste gezangen."

"Dit gedrag is betreurenswaardig", zei Dinamo Kiev-coach Mircea Lucescu na de wedstrijd tegen de Turkse krant Fanatik. Uit protest was de 76-jarige Roemeense coach na de wedstrijd niet komen opdagen op de persconferentie.

Nieuws

menu