Fedde Pronk stapt op als voorzitter stichtingsbestuur SC Heerenveen

Sfeerbeeld van het Abe Lenstra-stadion tijdens het duel van SC Heerenveen met Willem II. FOTO ANP

Fedde Pronk heeft zijn functie als voorzitter van het stichtingsbestuur bij SC Heerenveen neergelegd. Hij zat niet op een lijn met directie en raad van commissarissen.

De meningsverschillen over de financiële koers en de toekomstige bestuursstructuur zijn de afgelopen periode gegroeid. Pronk, die naar verluidt een gevoel van urgentie miste bij dagelijks bestuur en toezichthouders, trad in mei vorig jaar aan. Het stichtingsbestuur waakt over de continuïteit van de club. Secretaris Rico Jalink betreurt het aftreden van Pronk.

Jalink: ,,Het is zonde dat hij weg is. We werkten binnen het stichtingsbestuur uitstekend samen. Fedde is een bijzondere man, met een heel uitgesproken mening, maar met het Heerenveen-hart op precies de juiste plaats. Hij is uit zichzelf opgestapt.” Was Pronk aangebleven, dan was er een onwerkbare situatie ontstaan, aldus Jalink.

Lees ook  PREMIUM | Waarom Fedde Pronk vertrekt bij SC Heerenveen: voorzitter stichtingsbestuur miste urgentie

Pronk vertelde een maand geleden in de Leeuwarder Courant dat hij meer inspraak wil voor de achterban van de club. ,,Heerenveen is noait fan passanten”, vertelde hij toen. ,,Heerenveen is fan de skiednis, fan ús allegear dus. Dêr hat elk in rol yn te spyljen.” Het stuk deed intern nogal wat stof opwaaien.

Heerenveen heeft zonder Pronk de nodige problemen op te lossen. Het operationeel tekort bedroeg het afgelopen boekjaar zo’n 6 miljoen euro. Dat moet over drie jaar min 2 miljoen zijn. Met een kleiner tekort kan een groter deel van transferinkomsten worden gebruikt om te investeren in bijvoorbeeld de spelersgroep.

Nieuws

menu