Supportersvereniging Nieuw Noord van SC Heerenveen veilt speciale wedstrijdshirts voor Oekraïne

Een actie van Nieuw Noord, voorafgaand de wedstrijd van SC Heerenveen tegen Heracles. FOTO ANP

Supportersvereniging Nieuw Noord van SC Heerenveen veilt de wedstrijdshirts van vorige week tegen Heracles. De opbrengst gaat naar humanitaire hulp in en rondom Lviv, een stad in Oekraïne.

Heerenveen voetbalde vorige week tegen Heracles in speciale shirts omdat Nieuw Noord haar 20-jarige jubileum vierde. De supportersvereniging had de tricots na afloop van de wedstrijd van de club gekregen. De shirts worden nu geveild voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Het gaat om de shirts van alle vijftien Heerenveen-spelers die speelminuten hadden gemaakt.

De supportersvereniging van Heerenveen heeft al jaren banden met Oekraïne. Fans van de club doen vrijwel elk seizoen mee aan een voetbaltoernooi voor voetbalsupporters in Lviv, een stad in het westen van het Oekraïne. Logischerwijs gaat dat toernooi door de oorlog dit jaar niet door. Enkele leden van Nieuw Noord hebben de voorbije weken geregeld contact gehad met de organisatie van het toernooi, dat zich nu inzet voor humanitaire hulp in het land.

De veilig is vrijdag 25 maart om 12.00 uur begonnen en duurt tot en met vrijdag 1 april. De shirts kunnen op de site van Nieuw Noord worden bekeken en via de webshop kan een bod worden uitgebracht.

Nieuws

menu