FIFA past regels voor vrijgave internationals aan vanwege corona

FIFA past regels voor vrijgave internationals aan vanwege corona ANP

De wereldvoetbalbond FIFA heeft na overleg met de Europese voetbalunie UEFA de regels voorlopig aangepast voor het afstaan van spelers door hun clubs aan nationale teams.

Indien een quarantaineperiode van minimaal vijf dagen vereist is voor de betreffende internationals op de locatie waar ze moeten voetballen, of bij terugkeer bij hun club, mogen de clubs hun internationals thuishouden. Ook als er reisbeperkingen zijn naar de speellocatie, of op de terugweg, hoeven de clubs hun spelers niet vrij te geven.

Alleen bij dispensatie van deze coronamaatregelen door de plaatselijke autoriteiten, moeten de clubs in principe meewerken aan de gebruikelijke uitstapjes van hun internationals.

Normaal gesproken, zijn de clubs verplicht om spelers vrij te geven voor verplichtingen met hun land. Door de coronacrisis zijn de FIFA-reglementen nu tijdelijk aangepast, in elk geval voor de komende interlandperiode in Europa voor mannen (31 augustus - 8 september) en vrouwen (14 - 22 september).

Nederland speelt in de Nations League op 4 september tegen Polen en op 7 september tegen Italië. Beide interlands worden in de Johan Cruijff ArenA afgewerkt. Daarbij mag geen publiek aanwezig zijn.

Nieuws

menu