FC Utrecht staat te popelen om als laatste te beginnen

FC Utrecht staat te popelen om als laatste te beginnen ANP

Als laatste Nederlandse voetbalclub mag ook FC Utrecht vrijdag eindelijk aan het seizoen beginnen. "We staan te popelen", zei trainer John van den Brom een dag voor het competitieduel met VVV-Venlo. "Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben. Het voelt alsof je als klein kind na een lange vakantie weer naar school gaat."

FC Utrecht zou de eredivisie eigenlijk vorige week zaterdag openen tegen AZ, maar op verzoek van de Alkmaarse ploeg stelde de KNVB dat duel uit. AZ wilde zich namelijk zo goed mogelijk voorbereiden op het Europese duel met Dinamo Kiev. Ook met die extra rust lukte het de Alkmaarders dinsdag echter niet om de play-offs van de Champions League te bereiken (2-0).

"We hebben lang moeten wachten", zegt Van den Brom, die met FC Utrecht dit seizoen een aanval wil doen op de top 3. "We zijn er echt klaar voor. We zijn fit en gretig en hebben enorm veel zin om vrijdag te laten zien waartoe we in staat zijn. De voortekenen zijn goed, we hebben een fantastische voorbereiding gehad. Maar morgen gaat het er echt om."

Op aanvoerder Willem Janssen, die herstellende is van een zware knieblessure, na heeft Van den Brom al zijn spelers tot zijn beschikking. "Het plezier stap er vanaf, we hebben goed en hard gewerkt op de training. Ik ben benieuwd of dat er ook allemaal uitkomt. Nog één nacht slapen." VVV startte de competitie vorige week met een spectaculaire zege bij FC Emmen: 3-5. De Griekse spits Georgios Giakoumakis debuteerde met een hattrick.

Nieuws

menu