FC Utrecht optimistisch ondanks rode cijfers seizoen 2020-2021

FC Utrecht optimistisch ondanks rode cijfers seizoen 2020-2021 ANP

FC Utrecht heeft over het seizoen 2020-2021 een netto verlies geleden van 5,7 miljoen euro. Door de coronapandemie en de daaraan gekoppelde maatregelen daalden met name de inkomsten rond wedstrijden fors. Toch is financieel en operationeel directeur Edo Keuning optimistisch. "Er is in financieel opzicht zelfs beter gepresteerd dan begroot", aldus Keuning.

Het seizoen 2020-2021 was het eerste van de nieuwe groeifase op basis van het Groeiplan 2021-2025. FC Utrecht eindigde voor het zesde jaar op rij in de top 6 van de Eredivisie. Financieel verliep het jaar vanwege de coronapandemie minder voorspoedig: deels door de toeschouwersbeperkingen, maar ook door het teruglopen van de sponsoring- en reclameopbrengsten.

Keuning stelt dat er 'controle' is over de financiën in Galgenwaard. Door het verlies heeft FC Utrecht opnieuw een negatief eigen vermogen. Door nieuwe leningen aan te gaan, verbeterde de club toch de liquiditeitspositie. De komende jaren moet het eigen vermogen weer op peil worden gebracht.

Volgens Keuning kan Utrecht tevreden zijn met de cijfers "in de wetenschap dat er de komende jaren de nodige volgende stappen gezet moeten worden, op weg naar een duurzaam financieel stabiel FC Utrecht".

Nieuws

Meest gelezen