FC Utrecht boekt ten koste van RKC eerste zege

FC Utrecht boekt ten koste van RKC eerste zege ANP

FC Utrecht heeft ten koste van RKC Waalwijk de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In de Galgenwaard werd het 3-1.

De van FC Zürich overgekomen Mimoun Mahi zette FC Utrecht vlak voor rust, na goed voorbereidend werk van Django Warmerdam, op voorsprong. Na een uur maakte de Moldaviër Vitalie Damascan gelijk.

Gyrano Kerk zette FC Utrecht een kwartier voor tijd weer op voorsprong door alert te reageren na een door een RKC'er doorgekopte ingooi. Kerk werkte de bal fraai in de verre hoek. Mogelijk was het zijn laatste doelpunt voor Utrecht; naar verluidt staat de aanvaller in de belangstelling van een aantal buitenlandse clubs. Vijf minuten voor tijd nam Sander van de Streek de 3-1 voor zijn rekening door raak te koppen uit een corner.

Basis

Kort na de 2-1 van Kerk viel Eljero Elia in. Vorige week, toen FC Utrecht met 1-1 gelijk speelde tegen VVV, stond Elia ook niet in de basis.

FC Utrecht heeft pas twee wedstrijden gespeeld, omdat de eerste wedstrijd tegen AZ werd uitgesteld in verband met de Europese verplichtingen van de Alkmaarders. RKC is na drie duels nog puntloos. De ploeg van trainer Fred Grim kwam in Utrecht wel voor het eerst tot scoren.

Vorig seizoen verloor FC Utrecht twee keer van de Waalwijkers. In Utrecht werd het 0-1 en in Brabant 2-1.

Nieuws

menu