FC Utrecht bezorgt FC Twente eerste nederlaag

FC Utrecht bezorgt FC Twente eerste nederlaag ANP

FC Utrecht heeft FC Twente de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. In de eigen Galgenwaard werd het na een bijzonder vroege achterstand 2-1.

FC Twente nam al na zestien seconden de leiding. Danilo schoot raak na voorbereidend werk van Vaclav Cerny, die door FC Utrecht wordt uitgeleend aan de ploeg uit Enschede. Danilo is bij acht van de elf doelpunten van Twente betrokken geweest; vijf keer was hij zelf de doelpuntenmaker, drie keer gaf hij de assist.

Vlak voor rust bracht Bart Ramselaar FC Utrecht op gelijke hoogte met een schot dat via de lat achter keeper Jeroen Drommel verdween. Voor Ramselaar was het pas zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Slotfase

Ramselaar was de aangever bij de 2-1 van Sander van de Streek, kort onderweg in de tweede helft. In de slotfase werd een doelpunt van Ramselaar nog afgekeurd wegens buitenspel nadat de VAR de situatie had bekeken.

FC Twente had in de eerste vijf duels drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Voor de Utrechters, nog zonder nederlaag, was het pas de tweede zege. Voor het eerst sinds het seizoen 1998-1999 bleven de Utrechters tijdens de eerste vijf duels ongeslagen.

FC Twente wist vorig seizoen tijdens de eerste zes speelronden een nederlaag te voorkomen. Gonzalo García was toen de trainer. Later in het seizoen viel Twente ver terug en García werd vervangen door Ron Jans.

Nieuws

menu