FC Twente trefzeker in Zwols foutenfestival

FC Twente trefzeker in Zwols foutenfestival ANP

FC Twente heeft zich tegen PEC Zwolle gerevancheerd voor twee opeenvolgende nederlagen. Het duel in Enschede eindigde in 5-1. Bij de rust leidde de thuisclub al met 3-0, vooral dankzij twee grove fouten van de Finse verdediger Thomas Lam.

FC Twente, dat in de afgelopen week verloor van FC Utrecht en De Graafschap (KNVB-beker), kwam snel op voorsprong. Lam, oud-speler van FC Twente, schoof de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Queensy Menig. De ex-aanvaller van PEC Zwolle profiteerde dankbaar: 1-0.

In de 29e minuut ging Lam opnieuw hopeloos in de fout. De aanvoerder speelde te zacht terug op doelman Michael Zetterer waarna Danilo simpel voor 2-0 kon zorgen. Kort daarvoor verrichtte FC Twente-doelman Joël Drommel nog een fraaie redding op een doelpoging van Eliano Reijnders.

Aan de derde goal konden Lam en co weinig doen. Wout Brama (ex-PEC Zwolle) volleerde schitterend raak uit een hoekschop van Václav Cerný. Kort daarna haalde trainer John Stegeman de arme Lam naar de kant.

Na de pauze ging het Zwolse foutenfestival door. Zetterer gooide de bal roekeloos uit, waarna Cerný met dank aan Danilo voor 4-0 tekende. Reijnders haalde voor PEC met een hoogstandje nog wel de nul van het scorebord, maar Luka Ilic had als invaller het laatste woord: 5-1.

Nieuws

menu