FC Twente profiteert van zwakke eerste helft Groningen

FC Twente profiteert van zwakke eerste helft Groningen ANP

FC Twente blijft vooralsnog ongeslagen in de eredivisie. De formatie van trainer Ron Jans won vrijdag op eigen veld van FC Groningen (3-1), de tweede overwinning in drie duels. Groningen, jarenlang de club van Jans, kwam nog niet verder dan één overwinning.

Achterin stapelde FC Groningen aanvankelijk fout op fout en in het eerste deel profiteerde FC Twente twee keer. Eerst scoorde Václav Cerný, na een pass van Danilo. De Tsjech maakte vorige week al zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club, uit bij Feyenoord (1-1). De Braziliaan Danilo maakte even later de 2-0, nu op aangeven van Cerný.

Kort voor de openingstreffer was een treffer van Cerný afgekeurd wegens buitenspel. Hoewel de videobeelden leken te bewijzen dat de Groningse verdediger Ko Itakura buitenspel ophief, besloot de VAR na een studie van maar liefst zes minuten dat de grensrechter terecht de vlag omhoog had gestoken. Het zou om millimeters zijn gegaan.

Voor Groningen was er in de eerste fase slechts één goede kans. Wessel Dammers kopte in, doelman Joël Drommel redde echter fraai.

Na de hervatting veranderde dat. Met een rake kopbal, uit een voorzet van Bart van Hintum, maakte Ahmed El Messaoudi het weer spannend. Daarna kregen de Groningers nog meerdere mogelijkheden om gelijk te maken, voordat de thuisclub in de slotfase toesloeg. Alexander Jeremejeff kopte in en zag de bal tussen de benen van doelman Sergio Padt in het doel verdwijnen.

Nieuws

menu