FC Twente klopt Willem II en blijft bovenin meedoen

FC Twente klopt Willem II en blijft bovenin meedoen

FC Twente klopt Willem II en blijft bovenin meedoen ANP

FC Twente lijkt zich dit seizoen geen zorgen te hoeven maken over handhaving. De Enschedeërs versloegen zaterdag Willem II (0-3) en hebben na vijf wedstrijden al elf punten. Toen het vorige seizoen werd stilgelegd, nam Twente de veertiende plek in en was het verschil met de ploegen die play-offs zouden moeten spelen voor een langer verblijf in de eredivisie niet zo groot.

Twente koos ervoor, mede vanwege de beperkte financiële mogelijkheden, dit seizoen te gaan werken met veel huurlingen. Die aanpak pakt goed uit. Danilo, die wordt gehuurd van Ajax, opende al in de 2e minuut de score. De Braziliaan kon, omdat de buitenspelval bij Willem II opzichtig mislukte, zo op het doel aflopen: 0-1.

Jayden Oosterwolde, afkomstig uit de eigen opleiding van Twente, zorgde kort na rust voor de 0-2. Danilo nam de derde treffer voor zijn rekening. Doelman Robbin Ruiter keerde de door hem genomen strafschop, maar in de rebound was Danilo alsnog trefzeker. De aanvaller heeft dit seizoen al vier keer gescoord.

Twente is door de zege voor in ieder geval een dag koploper. Willem II, vorig seizoen een van de verrassingen in de eredivisie, doet het met vier punten uit vijf wedstrijden voorlopig tegenvallend.