FC Twente haalt verdediger Ebuehi terug naar Eredivisie

FC Twente haalt verdediger Ebuehi terug naar Eredivisie ANP

Verdediger Tyronne Ebuehi speelt komend seizoen voor FC Twente. De 24-jarige verdediger komt op huurbasis over van Benfica. De club uit Enschede heeft een optie op koop. Eerder speelde Ebuehi al voor ADO Den Haag.

"Het voelt heerlijk om hier bij FC Twente te zijn. De gesprekken die ik met de club heb gehad waren heel positief en ik kijk er naar uit om hier te spelen. In het verleden heb ik met ADO tegen FC Twente gespeeld. Twente is een grote club en ik wil me hier zelf bewijzen, maar natuurlijk ook de club helpen", zegt de verdediger op de site van de club.

Technisch directeur Jan Streuer: "In zijn periode bij ADO Den Haag heeft Tyronne laten zien een getalenteerde speler te zijn. Niet voor niets werd hij geselecteerd voor het nationale elftal van Nigeria en kwam hij in actie op het WK van 2018. In zijn eerste jaar bij Benfica heeft Tyronne door een blessure een moeilijk seizoen gehad, maar afgelopen jaar heeft hij zijn opwachting gemaakt voor Benfica B. Hij is topfit en kan hopelijk snel volledig aansluiten bij onze selectie."

De in Haarlem geboren Ebuehi speelde 78 wedstrijden in de eredivisie. Hij debuteerde in 2017 voor de nationale ploeg van Nigeria en heeft tot nog toe zeven interlands achter zijn naam staan.

Nieuws

menu