FC Porto wint met tien man de Portugese beker

FC Porto wint met tien man de Portugese beker ANP

FC Porto heeft met tien man de Portugese beker veroverd. De landskampioen speelde in de finale tegen Benfica ruim de helft van de wedstrijd in ondertal. Dankzij twee doelpunten aan het begin van de tweede helft van de Congolese verdediger Chancel Mbemba haalde Porto de 'dubbel' binnen: 2-1.

De Colombiaanse vleugelspits Luis Diaz moest in de 38e minuut met zijn tweede gele kaart van het veld, voor een onbesuisde overtreding. Trainer Sérgio Conceição was zo boos op de arbitrage, dat hij even later ook met rood werd weggestuurd. Vanaf de lege tribunes in het stadion van Coimbra zag de trainer van Porto hoe het na rust toch allemaal goed kwam voor zijn ploeg.

Mbemba kopte in de 47e en 57e minuut twee keer raak, twee keer uit een vrije trap. De finale werd nog spannend nadat Carlos Vinicius uit een strafschop de aansluitingstreffer had gemaakt namens Benfica. FC Porto ontsnapte aan de gelijkmaker toen invaller João Jota met een volley de paal raakte. De tien spelers van de kampioen hielden stand en veroverden voor de zeventiende keer de Portugese beker.

Nieuws

menu