FC Groningen maakt ondanks coronacrisis toch winst

FC Groningen maakt ondanks coronacrisis toch winst ANP

FC Groningen heeft ondanks de coronacrisis afgelopen seizoen winst gemaakt. De eredivisieclub hield 2,9 miljoen euro over aan het seizoen 2019-2020, vooral dankzij transferopbrengsten en steun van de achterban. Groningen heeft daardoor nu geen schuld meer.

Het eigen vermogen ging van 2,3 miljoen euro in de min naar 600.000 euro in de plus. "FC Groningen heeft de financiële positie behoorlijk kunnen versterken. Dit is echter ook noodzakelijk om de gevolgen van de coronacrisis voor dít seizoen te kunnen opvangen, want elke thuiswedstrijd zonder publiek is de voorziene schade op dit moment circa 450.000 euro", aldus de club.

Groningen moest in het voorjaar hard ingrijpen toen de competitie als gevolg van het coronacrisis was afgebroken. De club ontsloeg in mei elf medewerkers en besloot vijf openstaande vacatures niet in te vullen. De voorbije jaren was het personeelsbestand wel behoorlijk gegroeid. Al het personeel, ook de spelers en stafleden, deden een 'loonoffer' om de club door de moeilijke fase heen te helpen.

Bedrijfsresultaat

De omzet bedroeg 19,9 miljoen euro, de bedrijfslasten waren 21,7 miljoen. Het leidde tot een negatief bedrijfsresultaat van 1,8 miljoen euro. Groningen hield echter ook 5,5 miljoen euro over aan de transfers van onder anderen Ritsu Doan, Samir Memisevic en Kaj Sierhuis. Daardoor kon de club het boekjaar toch met zwarte cijfers afsluiten.

Voor dit seizoen vreest Groningen voor een negatief bedrijfsresultaat van 2,5 miljoen euro. De noorderlingen, die met een begroting van 15 miljoen werken, rekenen erop dat ze tot de winterstop slechts in beperkte mate toeschouwers mogen toelaten bij thuiswedstrijden. De voetbalstadions zijn nu voor een periode van drie weken zelfs helemaal gesloten voor publiek.

Nieuws

menu