FC Groningen legt Noorse spits Strand Larsen vast

FC Groningen legt Noorse spits Strand Larsen vast ANP

FC Groningen heeft de Noorse spits Jørgen Strand Larsen vastgelegd. De 20-jarige spits, Noors jeugdinternational, komt over van Sarpsborg 08 FF. Hij heeft voor vier seizoenen getekend, met een optie voor een extra seizoen.

"Hoewel de roep om een spits met de dag toenam, wilden wij vooral een goede keuze maken. Kwaliteit boven snelheid. We wilden 100 procent overtuigd zijn van de keuze die we zouden maken. We hadden daarbij meerdere opties. Het was een keuze uit een lijst met spitsen, die bewezen hebben doelpunten te kunnen maken, en een lijst met jongens die de voorwaarden en potentie hebben om te gaan scoren", licht technisch directeur Mark-Jan Fledderus toe.

"Op die laatste lijst stond Strand Larsen. We hebben de afgelopen periode gebruikt om hem in totaliteit te scouten en iedereen intern bij de club mee te nemen in het verhaal. Wij zijn ervan overtuigd met hem de juiste keuze te hebben gemaakt, maar beseffen ook dat Jørgen nog jong is en alles te bewijzen heeft."

Strand Larsen kwam dinsdag nog in actie voor Jong Noorwegen, dat in Almere met 2-0 verloor van Jong Oranje. Na die wedstrijd reisde de aanvaller meteen door naar Groningen om de transfer af te ronden.

Nieuws

menu