FC Groningen haalt met Van Gelderen weer speler van Ajax

FC Groningen haalt met Van Gelderen weer speler van Ajax ANP

FC Groningen neemt verdediger Liam van Gelderen over van Ajax. In Amsterdam had de 21-jarige rechtsback nog een contract voor één seizoen. De nummer 12 van de Eredivisie van afgelopen seizoen haalde eerder ook al Nordin Musampa van de Amsterdammers als versterking voor de komende competitie.

Net als Musampa speelde Van Gelderen vooral wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax. De uit de jeugdopleiding van Ajax afkomstige Van Gelderen maakte in april zijn debuut in het eerste elftal, tegen NEC.

"Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Wij hebben de verwachting dat Liam een grote kans maakt om zich goed te kunnen laten zien in de Euroborg en hier te slagen. Hij is een atletische jongen die snel is, een behoorlijke lengte heeft en ook aardig kan koppen."

FC Groningen nam de afgelopen jaren met onder anderen Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa al vaker spelers over van de Amsterdammers.

Nieuws

menu