FC Göteborg stopt met kampioensploeg vrouwen

FC Göteborg stopt met kampioensploeg vrouwen ANP

De vrouwenploeg van het Zweedse FC Göteborg trekt zich met onmiddellijke ingang terug uit de hoogste voetbalcompetitie. Het team, waar Oranje-keepster Loes Geurts sinds 2018 speelt, werd in november nog kampioen van Zweden en speelde de afgelopen twee jaar in de Champions League. De clubleiding bevestigt de terugtrekking op de website.

"Het is natuurlijk een trieste beslissing voor ons om op korte termijn te nemen, maar op de lange termijn gezien is het zeker de juiste beslissing", zegt voorzitter Peter Bronsman in een statement.

De voorzitter ziet dat het klimaat voor vrouwenploegen positief veranderd is, sinds de oprichting van het vrouwenteam van FC Göteborg in 2003. In het geweld van de vermogende clubs kan de Zweedse club echter niet meer meedoen. "Grote clubs zoals Olympique Lyon, PSG, Bayern München, Barcelona en Juventus, hebben de waarde van vrouwenvoetbal ingezien, grote investeringen gedaan en vrouwenvoetbal middelen gegeven waar wij niet aan kunnen tippen."

Twee nederlagen

In december leed de Zweeds kampioen nog twee nederlagen tegen Manchester City in de eerste ronde van de Champions League, waarin ook de vrouwen van Ajax en PSV direct werden uitgeschakeld.

De beslissing was al genomen op 17 december, maar werd in de loop van dinsdagochtend bekendgemaakt aan de 17 selectiespeelsters. Zij krijgen volgens Göteborg hulp van een advocatenkantoor om zo snel mogelijk een nieuwe werkgever te vinden.

Nieuws

menu