FC Emmen pakt punt na snelle achterstand tegen Fortuna Sittard

FC Emmen pakt punt na snelle achterstand tegen Fortuna Sittard ANP

Het duel in de onderste regionen van de eredivisie tussen FC Emmen en Fortuna Sittard heeft geen winnaar opgeleverd: 2-2. Daardoor wachten beide clubs dit seizoen nog altijd op de eerste zege.

FC Emmen keek bij de rust tegen een achterstand van 0-2 aan. Dat had de thuisclub aan zichzelf te wijten. De verdediging rammelde aan alle kanten en daar profiteerde het scherpe Fortuna Sittard goed van.

Eerst strafte Sebastian Polter geklungel bij Caner Cavlan en Nick Bakker af, met dank aan een goede voorzet van Lisandro Semedo. Amper vijf minuten later ging het in de opbouw bij FC Emmen fout. Semedo pikte de bal op en schoot de bal over de mistastende keeper Dennis Telgenkamp in het doel: 0-2.

Gevaarlijk

FC Emmen was in aanvallend opzicht voor de rust een paar keer gevaarlijk. Doelman Alexei Koselev hield eerst Simon Tibbling en daarna Anco Jansen van scoren af.

Na de rust maakte FC Emmen, met aanwinst Ricardo van Rhijn voor Bakker, een betere indruk. Binnen een kwartier had de thuisploeg de schade gerepareerd via doelpunten van Nikolai Laursen (uit de rebound) en Michael de Leeuw (uitgespeelde aanval). Invaller Emil Hansson maakte daarna nog wel 2-3, maar dat deed hij vanuit een buitenspelpositie.

Nieuws

menu