FC Emmen pakt punt bij FC Twente

FC Emmen pakt punt bij FC Twente ANP

FC Twente heeft zaterdag de kans laten liggen om aan kop van de eredivisie te komen. De Enschedeërs kwamen in eigen stadion niet verder dan een gelijkspel tegen FC Emmen: 1-1. Het was, na zeges op Fortuna Sittard (2-0) en FC Groningen (3-1), de eerste keer dit seizoen dat Twente in een thuiswedstrijd punten verspeelde.

Twente kwam kort na rust op voorsprong. De Zweed Simon Tibbling verloor de bal voor zijn eigen doel. Vaclav Cerny was uiteindelijk degene die met een geplaatste schuiver profiteerde: 1-0. Voor de aanvaller, die wordt gehuurd van FC Utrecht, betekende het zijn derde treffer van dit seizoen. Eerder scoorde hij tegen Feyenoord en FC Groningen.

FC Emmen kwam in de 65e minuut langszij. Michael de Leeuw kon de bal na een afstandsschot in de rebound van dichtbij in het doel werken. De Leeuw is nu met veertien treffers clubtopscorer van Emmen in de eredivisie.

Twee weken geleden dacht Emmen bij PSV ook een punt te halen. Diep in blessuretijd ging het toen nog mis voor het team van trainer Dick Lukkien (2-1). Emmen hield bij Twente wel stand en heeft nu twee punten.

Nieuws

menu