FC Emmen houdt met 10 man stand tegen Willem II

FC Emmen houdt met 10 man stand tegen Willem II ANP

FC Emmen heeft het eerste punt gepakt dit seizoen in de eredivisie. De ploeg van coach Dick Lukkien hield op eigen veld met tien man stand tegen Willem II: 1-1. Michael de Leeuw opende in de vijfde minuut de score, Mike Trésor maakte acht minuten later gelijk.

Voor Willem II, dat donderdag door Rangers FC hardhandig uit de derde voorronde van de Europa League werd gezet (0-4), was de remise in Emmen een kleine teleurstelling. De Tilburgse club had door een rode kaart voor verdediger Glenn Bijl vanaf de 58e minuut een numerieke meerderheid, maar kon daar niet van profiteren.

Beide ploegen gingen aan De Oude Meerdijk vol voor de winst. Die offensieve spelopvatting leverde een leuke wedstrijd op. Aanvoerder De Leeuw, hersteld van een blessure, kwam snel tot scoren. Hij schoot trefzeker in na een geblokkeerde doelpoging van ploeggenoot Marko Kolar. Trésor maakte kort daarna gelijk met dank aan Vangelis Pavlidis, die niet zelfzuchtig was en de bal op het juiste moment breed legde: 1-1.

Voorsprong

Met name Kolar verzuimde daarna voor de rust FC Emmen opnieuw op voorsprong te brengen. Een boogbal van de Kroaat belandde op de paal.

Na de pauze bleven beide ploegen jagen op een doelpunt. Na de rode kaart voor Bijl, die na interventie van de VAR het veld moest verlaten wegens een handsbal, kreeg Willem II een overwicht. Doelman Dennis Telgenkamp hield FC Emmen echter met een beetje geluk overeind.

Nieuws

menu