'FC Barcelona akkoord over deelname aan Europese Super League'

'FC Barcelona akkoord over deelname aan Europese Super League' ANP

FC Barcelona zal in de toekomst deelnemen aan de Europese Super League. De financiële toekomst van de club is daarmee zeker, zei vertrekkend voorzitter Josep Maria Bartomeu dinsdag kort na zijn aftreden.

"Ik kan buitengewoon nieuws aankondigen", aldus Bartomeu. "De raad van bestuur heeft de vereisten goedgekeurd om deel te nemen aan een toekomstige Europese Super League, een project dat wordt gepromoot door de grote clubs in Europa."

Bartomeu lag al enige tijd onder vuur en hield door te vertrekken de eer aan zichzelf. Voor de komende presidentsverkiezingen, die nog voor maart 2021 zijn gepland maar mogelijk een of twee maanden naar voren worden gehaald, zou hij zich sowieso al geen kandidaat meer stellen.

Volgens de voorzitter van de Spaanse competitie La Liga Javier Tebas is er helemaal geen sprake van een akkoord over een Europese Super League, waar achttien clubs uit de vijf sterkste Europese competities aan mee zouden doen. "Het toont de onwetendheid van Bartomeu aan over de huidige voetbalwereld."

Nieuws

menu