F-side van Ajax dreigen fans op Wall of Shame te plaatsen

F-side van Ajax dreigen fans op Wall of Shame te plaatsen ANP

De fanatieke fans van de F-side van Ajax balen dat niet alle leden van de harde supporterskern zondag de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk boycotten. Ze roepen op tot solidariteit en dreigen ongehoorzame fans op een zogenoemde 'Wall of Shame' te plaatsen.

Ajax laat zondag slechts 15.000 fans toe in de Johan Cruijff ArenA, die een capaciteit van zo'n 55.000 toeschouwers heeft. Dat heeft te maken met regels die moeten voorkomen dat het coronavirus zich blijft verspreiden. De F-side heeft besloten om voorlopig niet mee te loten voor een ticket, onder het motto: we gaan met z'n allen of niet naar binnen. De tribune achter een van de doelen blijft daarom leeg.

Bij de F-side hebben ze opgevangen dat niet alle F-siders achter de boycot staan. F-siders die normaal achter het doel zitten zouden het duel met RKC op een andere tribune van de Johan Cruijff ArenA gaan bekijken. "Je vindt jezelf dan waarschijnlijk belangrijker dan de F-side als totaal", valt er te lezen in een statement. "Wij als F-Side zijn van mening dat we, zoals altijd, solidair met elkaar horen te zijn. We gaan met z’n allen wel of niet naar binnen."

De fanatieke fans van Ajax hopen dat degenen die elders in het stadion zitten herkenbaar in beeld komen. "Zij zullen ongetwijfeld op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Deze kunnen we mooi plaatsen op onze Wall of Shame. Het lijkt ons verstandig dat deze portretten overplaatsing naar een ander vak aanvragen. Want je keert je tegen de saamhorigheid van de F-side die van jou verwacht wordt. We zijn er immers voor elkaar in goede en slechte tijden!"

Nieuws

menu