Extreem natte Giro-etappe, betere omstandigheden in Vuelta

Extreem natte Giro-etappe, betere omstandigheden in Vuelta ANP

Het is vrijdag nat tijdens de negentiende etappe in de Giro d'Italia. Zo nat zelfs, dat renners weigeren na drie zware weken 258 kilometer in de stromende regen te rijden. De etappe gaat nu van start in Milaan en is flink ingekort.

Op voorhand al werd de hele dag regen verwacht. De temperatuur ligt rond de 13 graden. Aanvankelijk zou de vlakke rit van start gaan in Morbegno, maar dat gaat niet door. Het peloton finisht in Asti.

Voor komend weekend, waarin de laatste twee etappes worden verreden, zijn de voorspellingen beter. Zaterdag staat een bergetappe op het programma, naar Sestiere. Het is dan droog, zonnig en fris. Het kwik zal bij de finish op ruim 2000 meter hoogte een paar graden boven het vriespunt liggen. Zondag volgt de slottijdrit van de Giro in Milaan. Het is daar dan waarschijnlijk droog, wisselend bewolkt en een graad of 17.

Vuelta

Niet alleen in Italië, maar ook in Spanje wordt gefietst. Daar beginnen de renners vrijdag aan de vierde etappe van de Vuelta. Met betere weersomstandigheden dan hun collega's in de Giro. Het zijn overwegend droge en zonnige omstandigheden. Zondag is er wel kans op een bui, zo voorspelt Weeronline.

De wielrenners van de Vuelta rijden normaal altijd in augustus als het snikheet is in Spanje, maar door corona is de ronde uitgesteld en daardoor moeten ze zich aanpassen aan het koudere en wisselvalligere weer.

Nieuws

menu