Excuses van Mourinho aan bondscoach 'Gary' Southgate

Excuses van Mourinho aan bondscoach 'Gary' Southgate ANP

José Mourinho heeft excuses gemaakt aan de Engelse bondscoach Gareth Southgate. De trainer van Tottenham Hotspur noemde Southgate recent herhaaldelijk 'Gary' in plaats van Gareth. Het leek bewust, om de bondscoach van Engeland te kleineren.

Volgens Mourinho ging het echter om een misverstand. "Ik heb in al die jaren in Engeland altijd gedacht dat Gary een afkorting is van Gareth", zei Mourinho na de eclatante zege van de Spurs bij Manchester United (1-6). "Ik noemde hem daarom steeds Gary. Ik heb hem hier al over gesproken en mijn excuses gemaakt. Bij deze wil ik dat ook publiekelijk doen. Ik dacht aardig te zijn, maar onbedoeld leek het nu beledigend. Hij mag me 'John' noemen als hij dat wil, ik accepteer dat", aldus de Portugees met een brede grijns.

Mourinho en Southgate hadden onlangs een verbale 'clash' over Harry Kane, de spits van de Spurs en het Engelse elftal. Beide trainers riepen elkaar op om voorzichtig te zijn met Kane. "Ik beloof mijn vriend 'Gary' dat ik Harry Kane tot het einde van dit seizoen geen minuut laat spelen in onze oefenwedstrijden", zei Mourinho vorige week, toen hij nog in de veronderstelling was dat hij Southgate 'Gary' kon noemen.

Nieuws

menu