Excuses Everton-spelers voor charges op Thiago en Van Dijk

Excuses Everton-spelers voor charges op Thiago en Van Dijk ANP

Everton-aanvaller Richarlison en doelman Jordan Pickford hebben hun excuses aangeboden voor de overtredingen op respectievelijk Thiago Alcantara en Virgil van Dijk in de derby van zaterdag met Liverpool (2-2). Thiago en Van Dijk raakten geblesseerd bij de overtredingen.

Van Dijk moest al in de elfde minuut van het veld nadat hij in botsing was gekomen met de doelman van Everton. Pickford ging wild het duel in maar kreeg geen strafschop tegen omdat Van Dijk buitenspel stond. De scheidsrechter besloot ook geen kaart uit te delen. Liverpool-coach Jürgen Klopp zei na afloop dat de blessure van Van Dijk er niet goed uitzag en vond ook dat een doelman niet zo kan inkomen.

"Jordan kwam na afloop naar me toe en bood zijn excuses aan en vroeg me dat aan Virgil te zeggen", zei Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson. "Iedereen vraagt ons erover, dus ik denk dat het een rode kaart had moeten zijn. Het kan geen goede ingreep zijn."

Ernstige blessure

Liverpool moet ondertussen vrezen voor langere afwezigheid van Van Dijk, die volgens Britse media mogelijk een ernstige knieblessure aan het duel heeft overgehouden.

Richarlison bood zijn excuses aan in een verklaring op zijn website. "Iedereen kent mijn achtergrond en weet dat ik nooit een gewelddadige speler ben geweest", zei de voetballer. "Ik ging dat duel niet in met de intentie om Thiago pijn te doen. Ik heb hem al een boodschap gestuurd om me te verontschuldigen en doe het hier ook publiekelijk. Ik hoop dat hij niet geblesseerd is geraakt en dat alles goed is."

Nieuws

menu