Excelsior zet Rotterdam en oprichtingsjaar in nieuw logo

Excelsior zet Rotterdam en oprichtingsjaar in nieuw logo ANP

Voetbalclub Excelsior Rotterdam heeft een nieuw logo. Sinds 2002 stond in het logo S.B.V. Excelsior, verwijzend naar de Stichting Betaald Voetbal Excelsior. De club heeft nu besloten de tekst 'Excelsior Rotterdam' en het oprichtingsjaar 1902 in het logo te zetten.

"Onze roots liggen in Rotterdam en daarom gebruiken wij al enkele jaren als officiële naam 'Excelsior Rotterdam'. Deze benaming keert terug in het nieuwe logo", zegt algemeen directeur Daan Bovenberg. "Ook ons oprichtingsjaar 1902 is toegevoegd. Wat blijft, is de rood-zwarte cirkel. We hebben nu een fris en modern logo, met respect voor onze roots en historie, passend bij onze visie dat wij met z’n allen als één familie de toekomst ingaan."

Alle entiteiten die aan de club verbonden zijn, gaan dit logo gebruiken. Alleen de amateurs van Sportclub Excelsior blijven spelen met die naam in het logo, wel met het jaartal erbij. "Met al onze activiteiten hebben we een enorm bereik in groter Rotterdam", zegt oud-Excelsiorspeler Bovenberg. "Maar doordat alle entiteiten werken vanuit een eigen logo en eigen uitstraling, doen we onszelf tekort. Het wordt tijd voor een centrale boodschap, vanuit één sterke herkenbare club met een gedeelde missie en visie, kernwaarden en uitstraling."

Nieuws

menu