Espejord staat voor langer verblijf in Noorwegen: 'Speeltijd bij SC Heerenveen wordt lastig'

Runar Espejord. FOTO LC/JAN LIGTHART

De verhuurperiode van Runar Espejord aan de Tromsø IL wordt vermoedelijk met een halfjaar verlengd. ,,Het wordt voor hem lastig om hier speeltijd te krijgen”, bevestigt SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen.

De 24-jarige spits kwam in de winterstop van het vorige seizoen naar het Abe Lenstra-stadion, maar moest – mede door blessures – genoegen nemen met een bijrol.

Vandaar dat Heerenveen afgelopen zomer wilde meewerken aan een tijdelijk vertrek van Espejord. Het ziet ernaar uit dat die periode met nog eens een halfjaar wordt verlengd. Heerenveen is momenteel met Tromsø in gesprek om de deal te bezegelen.

,,Runar hoopte bij ons de volgende stap te maken”, reageert Johnny Jansen desgevraagd. ,,Hij was alleen te vaak niet fit. Runar moet echter wel zijn wedstrijdminuten blijven maken. Dat wordt bij ons lastig. Ik zou het mooi voor hem vinden als hij bij Tromsø wel die kans krijgt.”

Jansen heeft na de komst van Siem de Jong meer mogelijkheden in de punt van de aanval. Naast aanvallende middenvelder geldt De Jong namelijk als extra optie achter spits Henk Veerman.

Nieuws

menu