Eredvisiewedstrijden live te zien in bioscopen Pathé

Eredvisiewedstrijden live te zien in bioscopen Pathé ANP

Speciaal voor alle voetbalfans die door de coronamaatregelen niet meer naar het stadion kunnen, zijn de wedstrijden in de eredivisie ook live te zien in de bioscoop. De competitie begint zaterdag.

In tien bioscopen van Pathé die gevestigd zijn in steden waar ook een eredivisieclub zit, worden wekelijks de wedstrijden van de clubs uit die stad vertoond. Het gaat om thuis- en uitwedstrijden van Ajax, Feyenoord, PSV, FC Utrecht, Vitesse, PEC Zwolle, ADO Den Haag, FC Groningen, Willem II en Sparta.

In Rotterdam betekent dat bijvoorbeeld dat de wedstrijden van Feyenoord worden vertoond in Pathé De Kuip en die van Sparta in de bioscoop aan het Schouwburgplein. Fans van Ajax kunnen in de vestiging naast de Johan Cruyff Arena de wedstrijden van hun favoriete club bekijken.

Niet op deze schaal

Pathé vertoonde in de voorgaande jaren vaker voetbalwedstrijden, zoals de finales van de Johan Cruijff-schaal, Champions League, EK’s en WK’s. Eredivisiewedstrijden zijn nog niet eerder op deze schaal vertoond.

"In deze bijzondere tijd waarin veel grote evenementen niet doorgaan of door minder mensen mogen worden bezocht, kunnen wij film-, muziek- en sportliefhebbers toch een unieke ervaring in een veilige 1,5 metersetting bieden. Met dank aan FOX Sports kunnen voetballiefhebbers op deze manier toch samen met andere fans hun favoriete club zien", zegt Doron Kurz, commercieel directeur van Pathé.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de site van Pathé en kosten 8,50 euro per wedstrijd. Hoeveel kaarten precies beschikbaar zijn is niet bekend. De aantallen verschillen per bioscoop. "Ook in onze zalen moeten we rekening houden met de coronamaatregelen van de overheid. Maar we kunnen bij grote belangstelling wel meer zalen beschikbaar stellen," zegt een woordvoerder van de bioscoopketen.

Nieuws

menu