Eredivisie voor voetbalsters ook stilgelegd, beker gaat door

Eredivisie voor voetbalsters ook stilgelegd, beker gaat door ANP

De eredivisie voor vrouwen ligt de komende vier weken ook stil. De competitie voor voetbalsters valt niet onder de uitzondering die de overheid maakt voor het betaalde voetbal. Bij de mannen wordt in de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie wel doorgevoetbald.

Het kabinet besloot dinsdag om alle sportcompetities voor in ieder geval vier weken stil te leggen. Het is een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alleen voor het betaald voetbal wordt een uitzondering gemaakt.

Het toernooi om de KNVB-beker kan ook doorgaan, zo leerde de KNVB bij navraag bij het ministerie van VWS. Aan het bekertoernooi doen ook amateurclubs mee en zij mogen de komende weken niet in groepsverband trainen. De wedstrijden waarbij amateurteams zijn betrokken, worden daarom uitgesteld naar begin december. De bekerduels tussen clubs uit het betaalde voetbal zijn eind oktober.

Andere status

De KNVB ging er in eerste instantie van uit dat de Vrouwen Eredivisie ook kon doorgaan. De overheid geeft de belangrijkste competitie voor Nederlandse voetbalsters echter een andere status.

"De noodzaak voor strengere maatregelen in de gehele samenleving is helder", aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal bij de KNVB. "We zijn ook tevreden dat na alle strenge voorzorgsmaatregelen die het betaald voetbal heeft getroffen de continuïteit van de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie geen gevaar loopt. Dat de Vrouwen Eredivisie niet met dit besluit is meegenomen, vinden we echter wel teleurstellend."

Internationale wedstrijden gaan door

Van der Zee wijst erop dat elf internationals die voor Oranje zijn opgeroepen in eigen land spelen. De nationale vrouwenploeg mag wel in groepsverband trainen en wedstrijden spelen. "Daarom blijven wij vechten voor de positie van het top-vrouwenvoetbal en blijven hierover in gesprek met het ministerie."

De internationale wedstrijden van de Nederlandse clubs in de Champions League en Europa League gaan gewoon door, net als de interlands van Oranje, Jong Oranje en de 'Leeuwinnen'.

Nieuws

menu