Epke Zonderland traint niet meer in Zonderland-hal

Epke Zonderland traint niet meer in Zonderland-hal

Epke Zonderland traint niet meer in Zonderland-hal ANP

Turner Epke Zonderland zet zijn voorbereidingen op de Olympische Spelen voort in een nieuw trainingscentrum in Heerenveen. Dat is ook de locatie waar de nationale vrouwenselectie voortaan traint. Voor Zonderland betekent het dat hij afscheid heeft genomen van de Epke Zonderland-turnhal waar naast de Nederlandse top ook lokale turnverenigingen trainden.

"De afgelopen maanden zagen we de hal in opbouw. Nu konden we er voor het eerst trainen", keek Zonderland terug op de eerste kennismaking met de nieuwe accommodatie. "Het is een mooi moment, maar ook bijzonder, want ik neem afscheid van mijn 'eigen' hal. Die heeft toch een speciaal plekje. Deze nieuwe hal heeft alles wat een professioneel turner zich kan wensen. Hier kunnen we ons optimaal voorbereiden op de Spelen."

Zonderland moet zich officieel nog wel kwalificeren voor de Spelen van Tokio, maar dat lijkt een formaliteit. Met de bouw van de nieuwe hal was zo'n 1,3 miljoen euro gemoeid. Het bedrag is gefinancierd door de gemeente Heerenveen. Sportstad Heerenveen wordt eigenaar en exploitant van de nieuwe hal. De Epke Zonderland-turnhal blijft onder andere in gebruik door de Heerenveense turnverenigingen.