Epke Zonderland bemachtigt laatst overgebleven startbewijs voor Zomerspelen Tokio

Epke Zonderland in actie op de rekstok. FOTO ANP/OLAF KRAAK

Epke Zonderland weet het sinds deze week zeker. Hij heeft het laatst overgebleven startbewijs verdiend voor de olympische wedstrijd aan de rekstok tijdens de Zomerspelen van Tokio, straks in augustus.

Donderdag heeft de internationale gymnastiekbond (FIG) de nominatieve inschrijving voor de laatste World Cup in Doha (10 t/m 13 maart) gepubliceerd.

De Japanse rekstokspecialist Hidetaka Miyachi staat niet op de gepubliceerde lijst met inschrijvingen, hetgeen betekent dat hij geen score meer kan toevoegen aan zijn reeks.

Daarmee is Epke Zonderland theoretisch winnaar van de World Cup serie en is in dat geval zijn olympisch startbewijs veilig gesteld. Miyachi was zijn laatst overgebleven concurrent.

De Heerenvener reageerde verheugd. ,,Geweldig dat het olympisch ticket zo goed als zeker binnen is’’, aldus Zonderland voor wie het de vierde Zomerspelen worden. In 2012 in Londen won hij goud.

Zonderland: ,,Nu hoef ik geen rekening meer te houden met eventuele kwalificatiewedstrijden en kan ik mijn voorbereiding op de Olympische Spelen zo ideaal als mogelijk maken.’’

Nieuws

menu