Enige tijdrit voor Tourrenners eindigt met steile slotklim

Enige tijdrit voor Tourrenners eindigt met steile slotklim ANP

In de twintigste etappe van de Tour de France moeten de klassementsrenners nog een keer flink aan de bak. De enige individuele tijdrit van deze Tour gaat over 36,2 kilometer van Lure naar La Planche des Belles Filles en is het slotstuk van de strijd om de gele trui.

Na zo'n dertig relatief vlakke kilometers volgt de slotklim in de Vogezen van 5,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5 procent en in het laatste deel een stele strook van meer dan 20 procent.

Geletruidrager Primoz Roglic verdedigt een voorsprong van 57 seconden op zijn landgenoot Tadej Pogacar. De kopman van Jumbo-Visma heeft 1.27 minuut voorsprong op de Colombiaan Miguel Ángel López. Tom Dumoulin staat negende in het klassement en kan met een goede tijdrit mogelijk nog plaatsen stijgen.

De beklimming naar Planche des Belles Filles bepaalt ook wie het bergklassement wint. Daarin heeft de Ecuadoraan Richard Carapaz twee punten voorsprong op Pogacar en zeven op Roglic.

De eerste renner gaan van start om 13.00 uur. De finish van Roglic, die als laatste vertrekt, wordt verwacht rond 18.09 uur.

Nieuws

menu